Om os

Om os – et par ord og en tidslinje

En eftermiddag på bagtrappen i Kaspers og Lauras daværende kollektiv, delte de to og Julie deres tanker om netop frihed – vi ville gøre op med samfundets forestilling om frihed – at du lønarbejder dig til frihed, lever i heteronormative kernefamilier, forbruger uden omtanke, er afskåret naturen og at man stresset og stakåndet forsøger at få alt til at hænge sammen. Tankerne blev hurtigt delt, og der blev tilføjet tanker, drømme og ideer af Sigrid og Anne-Sophie. Myseliums opstartsgruppe var skabt, og en masse møder med glæde og forvirring blev skudt igang. Vi startede med at fastlægge, at vi måtte mødes cirka en gang om måneden, og uddelegere og udføre opgaver hver især, så vi til hvert møde havde nye resultater. Det slog os hurtigt, at der er mange ting, som må overvejes og inddrages, og vi blev enige om at vi ønskede flere kloge hænder og hoveder i denne opstartsgruppe.

Den 5. oktober 2017 afholdte vi et infomøde i København. Der var enorm interesse, og i alt fyldte vi fælleslokalet med 55-60 mennesker. Ud af dette infomøde kom en lang liste af mails, med interesserede – enten som kommende beboer i Kollektivet Myselium eller som støttende medlem af kommende forening. Til vores store glæde kom Nikoline og Emil – opstartsgruppens sjette og syvende medlem. Siden deres tilslutning er der blevet arbejdet seriøst og meget, med fastlagte møder den 3. tirsdag i måneden, og projektet har rykket sig helt vildt det sidste halve år. Nedenfor ses en tidslinje’ med højdepunkter over Myseliums sidste 1,5 år.

Vi i opstartsgruppen studerer og arbejder. Vi befinder os inden for et aldersmæssigt spænd på knap 10 år. Vi er alle tilflyttere til København. Vi håber meget på, at flere vil tilslutte sig, så vi bliver en opstartsgruppe på 10-12 personer – gerne med forskellig baggrund, kundskaber, alder osv.

Fælles deler vi i opstartsgruppen drømmen om at skabe og se en idé vokse fra snak og ord til et fysisk sted. Vi ønsker et fællesskabs udfoldelse blandt bakkerne og havet ved Sydfyn, vi glæder os til at skabe et Storkollektiv som intet andet i Danmark, og vi nyder den dybde, vi oplever undervejs, i vores venskaber, vidensdeling og fælles oplevelser.