Om os

Myseliummennesker er mange mennesker. Vi vil leve i et hjem med plads til hinanden, hvor du kan være, den du er.
I kernegruppen har vi delt drømmen om at skabe og se en idé vokse fra tegnebrættet til et fysisk sted. Vi ønsker et fællesskabs udfoldet blandt bakkerne og havet ved Sydfyn, og vi glæder os til at skabe et Storkollektiv som intet andet i Danmark. Processen har indtil videre været fantastisk og vanskelig, og vi forestiller os ingenlunde at dette vil ophøre. Vi nyder den dybde, vi oplever undervejs, i vores venskaber og viden.

Forløb 2017-2020. En eftermiddag på bagtrappen i Kaspers og Lauras daværende kollektiv, delte de to og Julie deres tanker om frihed og ideen med det hele – vi ville gøre op med samfundets forestilling om det danske liv og frihed, da det ville betyde udsigt til at du er slavebundet af et lønarbejde, kunne ende med et forenklet syn pAA alt fra kønsroller, identitet, familieliv samt leve et liv som konstant forbrugende, et liv afskåret fra naturen og i et tempo, som tog pusten fra os bare ved tanken. Ideerne om et kollektiv og landliv blev hurtigt delt, og der blev tilføjet tanker, drømme og ideer af Sigrid og Anne-Sophie. Myseliums opstartsgruppe var skabt, og en masse møder med glæde og forvirring blev skudt igang. Vi startede med at fastlægge, at vi måtte mødes cirka en gang om måneden, og uddelegere og udføre opgaver hver især, så vi til hvert møde havde nye resultater. Det slog os hurtigt, at der er mange ting, som må overvejes og inddrages, og vi blev enige om at vi ønskede flere kloge hænder og hoveder i denne opstartsgruppe.

Den 5. oktober 2017 afholdte vi et infomøde i København. Der var enorm interesse, og i alt fyldte vi fælleslokalet med 55-60 mennesker. Ud af dette infomøde kom en lang liste af mails, med interesserede – enten som kommende beboer i Kollektivet Myselium eller som støttende medlem af kommende forening. Til vores store glæde kom Nikoline og Emil – opstartsgruppens sjette og syvende medlem. Siden deres tilslutning er der blevet arbejdet seriøst og meget, med fastlagte møder den 3. tirsdag i måneden, og projektet rykkede sig helt vildt i 2018. I 2019 kom flere til og nogen sprang fra, og vi arbejdede på at få flere til at fatte interesse og engagere sig. En sådan beslutning om at flytte i en stor gruppe og med en stor vision, kan kolidere med andre af livets begivenheder og faser.
Pludselig stor vi fem, så fire og til sidst kun tre tilbage i kernegruppen.
Vi tre besluttede os at fortsætte. Mens Laura og Kasper drog mod Mellemamerika for at bygge med naturmaterialer og flippede ideer, har Emil helt fysisk stået for det praktiske derhjemme. Det var en skør tid, for netop som to drog afsted, var det huskøb, som vi havde haft i sigte at færdiggøre, pludselig ude af vores hænder. Heldigvis dukkede vores nuværende grund op, og gennem febrilske og fortvivlede men sjove og energiske telefonsamtaler, fik vi sgu grunden i hus!