Vores hjem

Hjem. Myselium er et projekt – en aktiv deltager i en grøn bevægelse. Men det er først og fremmest et hjem. Et varmt hjem, et smukt hjem, et godt og trygt hjem. Vi er en storfamilie, som vil gøre op med den endimensionelle forestilling om famlielivet. Vi drømmer om et hjem med diversitet og inklusion, og vil ikke skelne mellem sociale, identitetsmæssige eller kulturelle baggrunde, så længe vi deler værdierne for vores fællesskab, og du ønsker at være aktiv i det.

Vi drømmer om at Myseliums beboere kan løsrives 37+ timers arbejdsmarked, indtage arbejdsroller i hjemmet og generelt opnå mere frihed og tid til hjemme, naturen, aktivisme og hinanden.

Vi har lyst til at være et sted mellem 15-20 voksne samt alle de børn, der nu måtte komme ud af det.
Det stiller selvfølgelig nogle krav til, hvordan vi huser alle de mennesker. I første omgang har vi en gård med masser af plads, dvs ni rum og flere køkkener og badeværelser. Derfra vil vi udvide: det kunne eksempelvis være med Tiny Houses, campingvogne, domes, yurt, opførsel af delehus med værelser.

Ingen ejer boligen. Myselium oprettede en foreningen, med det formål at erhverve ejendom herigennem og for senere at blive optaget af en eller omdannet til en fond. Med en forening eller fonds-ejet løsning undgår vi boligspekulation og ubalance i ejerstrukture. Som medlem ejer man ikke ejer man ikke bolig eller grund, man bruger og vedligeholder, mens man bor her. Det stiller krav til, at fællesarealerne (ude og inde) skal kunne rumme os, da vi kommer til hver især i vores private at bo småt.
Det hele afhænger mest af, hvem der lever i Myselium og hvad de drømmer om.

Boligsøgning og – køb. Vi har tænkt en masse tanker, snakket og besluttet hvordan vores hjem rent værdigmæssigt kunne folde sig ud. Dette har vi konkretiseret i en boligsøgning, vi påbegyndte i foråret 2019.
Til udvælgelse af boliger og grunde, opsatte vi nogle mål, der indskrænkede og vejledte os i retningen af det bedste sted for Myselium. Dette har ledt os til en en grund på knap 10 ha med dertilhørende økologisk landbrugsjord, en trelænget gård, små søer og en masse træer lidt uden for Svendborg.
Livet på en grund med mange byggeplaner og store drømme forestiller vi de mange første år  bliver primitiv, uforudsigelig og udfordrende – men også helt vildt spændende.